Gyászol Károly király, tragikus hírrel indul az újév




A 2023-as év szomorú hírrel indul a királyi palotában, III. Károly királyt nagy veszteség érte ugyanis év elején.

Károly király unokatestvére, Maxilian, Baden őrgrófja 89 éves korában ugyanis elhunyt. 2023-as évben lett volna 60. éve az őrgrófi poszton, erre azonban sajnos már nem lesz lehetősége.

A brit családhoz Maximilian közel állt, így az egész családot megérintette a halálának híre, mindannyian gyászolják ők.

A Baden -ház hivatalos oldalán közleményt adott ki, amiben bejelentette Maximilian halálát, aki a németországi Salem kastélyban hunyt el.

A gróf 1963 óta volt a Baden-ház vezetője. Fülöp herceg legidősebb húga, Theodora görög és dán hercegnő gyermekeként született, így III. Károly király első unokatestvérének számított, illetve a 72 éves Anna hercegnőnek, a 62 éves András hercegnek és az 58 éves Eduárd hercegnek is az volt.

„Max őrgróf mindig is nagy felelősséget érzett a közjóért, és számos tisztséget töltött be a Baden-Württemberg államban” – áll a közleményben.

„Erős társadalmi felelősségtudata megnyilvánult az általa 1982-ben alapított GermanAid-Baden nevű egyesületben végzett munkája során is. A non-profit szervezet a harmadik világból érkező menekültek támogatásával foglalkozik”

Gyászol Károly király, tragikus hírrel indul az újév Gyászol Károly király, tragikus hírrel indul az újév Reviewed by Ismeretlen szerző on 23:43:00 Rating: 5

Ajánló

Üzemeltető: Blogger.
X